Yngsta OS-deltagarna i historien

När det blev klart att Jennie Lee Burmanson och Oscar Wester blev uttagna till vinter-OS i februari 2018 tog de ett rekord. De är nämligen de yngsta svenska OS-deltagarna någonsin. Jennie Lee är yngst och många har imponerats av att hon redan vid en ålder av 15 år kunnat prestera så stort.

Det är därmed inte bara en stor framgång för svensk Freeski som minst sagt rider på en framgångsvåg utan även för de deltagare som blivit uttagna.

När Freeride ringde upp Jennie för att gratulera till uttagningen svarade hon överlyckligt att hon knappt kunde ta in det helt och att hon var ”sjukt glad”.

Stark start övertygade SOK

Detta var första året som Jennie Lee var med och tävlade i världscupen och även om hon visat bra form så blev nog många förvånade över att hon vågade och kunde ta för sig så bra. Enligt SOK var det även hennes första tävlingar som avgjorde att hon fick en plats i OS. I augusti kom hon trea i Cardona och i Stubai kom ett efterlängtat guld.

Väntat med Oscar

Skidåkaren Oscar Wester, mitt i hoppet.

Oscar Wester visar upp ett enastående hopp

Att Oscar skulle tas ut till OS-truppen var relativt väntat. Han har flera fina meriter och varit i storform under säsongen. Hans första OS medverkade han i när han var 19 år. Det var året då freeski för första gången fanns som gren i OS. Genom en krasch i kvalet tog han sig inte vidare till finalen vilket självklart var en stor besvikelse.

Utöver Oscar och Jennie Lee fanns redan tidigare Henrik Harlaut och Jesper Tjäder i Free-Ski truppen. Man hoppas även att truppen ska kunna utökas med några åkare till under de sista veckorna innan truppen helt måste spikas. Bland de namn som nämnts på förhand finns bland annat skadade Emma Dalström som nu börjat komma tillbaka.

Se Jenny åka slope-style

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *